Wil jij je steentje bijdragen aan het welzijn van ouderen? Ben je vlot in omgang en heb je nog wat vrije tijd? Dan ben jij de geknipte persoon om aan de slag te gaan als seniorenantenne! Tijdens bezoekjes aan de 80-plussers in onze gemeente achterhaal je hun noden en bezorg je hen de nodige info. Interesse? Schrijf in voor 10 april bij de dienst zorgbemiddeling op het nummer 014 33 16 02 of via emily.vandeperre@ocmwmol.be.

Onze gemeente telt 1.732 80-plussers. Om ervoor te zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, brengt een ploeg vrijwillige seniorenantennes hen een bezoekje. Als seniorenantenne luister je naar de noden van de ouderen en bezorg je hen informatie.

Versterk het team
Om het team van seniorenantennes te versterken, zoeken we extra vrijwilligers. Eenzaamheid opsporen, ouderen informeren over hun rechten en mogelijkheden en bekijken of er hulp nodig is, zijn de belangrijkste doelen van het project.

Gratis opleiding
Stap je in het project? Dan organiseren we een gratis vorming over het seniorenbeleid in onze gemeente. De data en de uren van de vorming stemmen we af op de momenten waarop de vrijwilligers zich kunnen vrijmaken.

Wat bieden we aan?
ü Vrijwilligerswerk op jouw maat. Jij bepaalt hoeveel tijd je kan en wil besteden.

ü Een gratis vorming georganiseerd door het OCMW.

ü Voldoende ondersteuning met overlegmomenten en feedback wanneer nodig.

ü Extra informatie door een jaarlijkse vormingsdag.

ü Waardering op één van onze bedankdagen.

Interesse? Schrijf in voor 10 april.